Niinhän siinä lopulta kävi, että tekniikka pyyhki tahdolla lattoaa Floyd Mayweatherin kurmottaessa Rick Hattonin hämärän rajamaille viime yön mestaruusottelussa.

Mayweatherin esitys oli uskomattoman hieno ja kypsä. "Pretty Boy" ei ollut moksiskaan Hattonin alkuerien painostuksesta, vaan napsi etukädellään helpot osumat pois. Hatton ei myöskään päässyt hyödyntämään apujaan lähietäisyydeltä, sillä ulottuvuusedusta hyötynyt Mayweather sitoi kylmästi pois Hattonin pahimmat lähentelyt.

Kuuden erän jälkeen oli jo selvää, että Hatton poistuu kehästä voittajana ainoastaan tyrmäyksen avulla. Brittiläinen oli kuitenkin ihmeissään, kun hallitseva mestari iski kahdeksannessa erässä hyökkäysvaihteen päälle ja alkoi nuijia koukuillaan hätääntynyttä Hattonia.

Kymmenenen erän tekninen tyrmäys oli tyylikäs. Mayweather väisti oppikirjamaisesti Hattonin vasemman koukun ja latasi omansa britin leukaan.

Ottelun jälkeen Mayweather kiitti ensimmäiseksi yllättäen brittifaneja, jotka pitivät läpi ottelun uskomatonta melua. Ottelun jälkeen Hatton myönsi, että kovimman kolauksen tässä koki hänen ylpeytensä, ei hänen terveytensä. Lohduttomalta näytti myös ottelua katsomosta seurannut Hattonin tyttöystävä, joka purskahti itkuun Hattonin ottaessa lukua kanveesissa.

Erityisen mallikkaasti toimi myös Urheilukanavan Jani Rajalin ja Risto Meronen. Kaksikon yhteistyö rullasi sopivasti Rajalinin keskittyessä selostamiseen ja Merosen täydentäessä asiaa yksityiskohtaisilla tiedoillaan.

***

Jos Urheilukanavalla hommi toimi mallikkaasti, niin samaa ei voi sanoa Ylestä. Cupin korisfinaaleja varten studioon oli raahattu puljun oma höpöhöpöguru Bubi Wallenius. Catzin pelin aikana Wallenius päästi jotakuinkin seuraavan kuningasfraasin suustaan:

Koripallo on siitä hyvä laji, että edes isossa johtoasemassa ei voi pelata pitkiä hyökkäyksiä, koska koripallo on sellainen laji, jossa on 24 sekunnin hyökkäysaika.

Yksinkertaisesti tyhjentävää.

Sama touhu jatkui miesten finaalin aikana. Kommentaattori Henrik Dettman ja studiota emännöinnyt ex-catzilainen Inka Henelius yrittivät pelastaa pelastettavissa olevan, mutta niin vain Bubi tuli ja suolasi myös toisen finaalin. Koko toisen puoliajan mies keskittyi höpisemään omista tukkimiehen kirjanpidoistaan ja tilastovapareistaan. Farssin kruunasi Walleniuksen jatkuvat puheet kolmen pisteen maaleista ja maalittomista pelijaksoista.

Kun Tapio Suominen on kerran erikoistunut koripalloon ja pitää sitä omana lajinaan, niin miksi miestä ei saada mikrofonin ääreen, jos suomikorista televisiosta tulee kerran tai pari vuodessa? Ei sillä, että miesten finaali olisi edes pelillisesti ollut kaksista mainosta suomikorikselle.


Mayweather tyrmää Hattonin.