EM-karsinnassa vastaan tulee tänään Belgia. Joukkueessa ei ehkä enää ole Enzo Scifon tai Michel Preud'hommen kaltaisia isoja tähtiä, mutta eipä niitä ole Suomellakaan. Belgialta riveistä puuttuu Bayernin Van Buyten ja Suomelta sivussa ovat Litti, Hyypiä ja Tainio.

Suomi on kova kotijoukkue -mantra on yhtä laadukasta urbaanilegendaa kuin Etelä-Karjalassa sitkeästi elävä hokema, jonka mukaan Kisapuisto on vierailijoille vaikea paikka äänekkään kotiyleisön takia.

Edellisen kerran Suomi on nimittäin voittanut Olympiastadionilla kesäkuussa 2003, kun silloinen Serbia ja Montenegro kaatui 3-0. Tuon jälkeen tukkaan  on tullut mm. Romanialta, Hollannilta ja Pohjois-Irlannilta. Vuoden 2003 voitollisen ottelun jälkeen seuraava Suomen maali syntyi vasta syksyllä kolme vuotta myöhemmin, kun Jonatan Johansson onnistui Portugalia vastaan.

Viikonloppuisen kyntämisen jälkeen odotuksia ei juurikaan ole. Futismaailman Valkaise Stadion -kampanjalle täytyy antaa kuitenkin täysi tuki. Hienoa, että jotkut jaksavat yrittää istuttaa futiskulttuuria myös tavalliseen katsojaosastoon. Hanke on saanut siinä määrin mukavasti mediajulkisuutta, että se voi jopa onnistua.