Suomi on pieni maa, jossa jokainen hukattu lahjakkuus on iso tappio. Suomen futismaajoukkueen avainpelaajat ovat jo uransa ehtoopuolella ja uusista miehistä ei olisi ainakaan haittaa. Siltikin näyttää siltä, että sinivalkoisia ei kiinnosta kiinnittää AEK Ateenassa pelaavaa Perparim Hetemaj'ta riveihinsä.

Hetemaj ei ole aikuisten tasolla pelannut vielä yhtään maaottelua, joten hän voi kaksoiskansalaisena yhä valita Suomen ja Albanian välillä. A-maajoukkueen kakkosvalmentaja Jyrki Heliskoski toteaa tämän päivän Ilta-Sanomissa:
- Jos häntä on kysytty Albaniaan, ja hän haluaa mennä, emme voi asialle mitään. Jos hän haluaa taas edustaa Suomea, niin varmaan se hetki tulee jossain vaiheessa eteen. Mihinkään huutokauppaan Palloliitto ei lähde. Näytöt HJK:ssa ja 21-vuotiaissa eivät ole olleet kauhean hurmaavia.

Uskomatonta, muuta ei voi sanoa. Vai ei näytöt hurmaa? Jos kaveri saa vastuuta Mestareiden liigaa pelaavassa kreikkalaisseurassa, niin kai pelaajassa jotain potentiaalia on? Onkohan Heliskoski ajatellut, että 21-vuotias jalkapalloilija ei ehkä aivan välttämättä ole vielä saavuttanut kehityskaarensa huippua?

Toki voi olla, että Hetemaj floppaa ja miehestä ei ikinä tule maajoukkuetason pelaajaa. Olisiko silti liian iso riski peluutta miestä yhdessä A-maaottelussa ja näin "varata" mies Suomen riveihin? Mitä Suomi voi tässä hävitä?