Englannin Valioliiga on alkanut jälleen melko yllätyksellisesti. Kärkikahinoihin veikatut Liverpool ja Tottenham ovat aloittaneet kauden keskinkertaisesti. Varsinkin Spursin konttaaminen on ollut sitä luokkaa, että joukkue saa näillä näkymin unohtaa europelit.

Sumusaarten positiivisin yllätys on ehdottomasti Portsmouth. Kahdeksan kierroksen jälkeen Pompey on sarjassa kolmantena, vain kolme pistettä sarjakärki Manchester Unitedia perässä. Parasta Portsmouthin hurmiossa on ollut ehdottomasti hyökkääjä Nwankwo Kanu. Mies on mättänyt tällä kaudella jo kuusi maalia ja johtaa koko liigan maalipörssiä.

30-vuotiaan nigerialaisen voi todellakin sanoa heränneen pitkästä horroksesta. Kuvaavaa on, että Kanu viimeisteli kahdella edellisellä kaudella West Bromwichin riveissä 53 ottelussa seitsemän maalia. Viimeksi 197-senttinen Kanu on viimeistellyt yli kuusi maalia kaudella 1999-2000, jolloin Arsenalin riveissä mies viimeisteli 13 osumaa.

Moni on tuominnut Kanun entiseksi peluriksi. Kuivat vuodet ja mm. sydänvaivat ovat laskeneet yhden kaikkien aikojen menestyneimmän afrikkalaisen jalkapalloilijan tähteä. Isokokoiseksi hyökkääjäksi yllättävän pehmeän kosketuksen omaava Kanu on kuitenkin nousemassa takaisin Valioliigan eliittiin. Nähtäväksi jää ovatko miehen onnistumiset vain alkukauden hurmaa vai kantaako Kanun ja Bluesin hurmos läpi pitkän kauden.

220334.jpg
Tämä mies maalipörssin kärjessä. Olisitko uskonut? En minä ainakaan.