Fulham yllätti tänään melkoisesti, kun se ilmoitti palkanneensa Roy Hodgsonin uudeksi managerikseen. Hodgsonilla tiedettiin olevan Inter Milanin sopimuksessaan pykälä, joka mahdollistaa lähdön, mutta kukaan tuskin uskoi sen tapahtuvan näin nopeasti.

Muutos Interistä Fulhamiin on melkoinen. Haastetta Hodgsonilla ainakin riittää ja uskallusta tarttua siihen. Vaatii paljon asennetta jättää suuren italialaisseuran leppoisa eläkevirka ja hypätä Valioliigaseuran puikkoihin, joka monessa spekulaatiossa on tuomittu putoamaan.

Toisaalta Fulham on monessa mielessä Hodgsonin näköinen joukkue jo nyt, ainakin paperilla. Englantilaisvalmentajalla on hyvät edellytykset saada mökkiläiset pelaamaan samanlaista tiivistä puolustuspeliä, jota Hodgson peluutti kipparoidessaan Suomea. Vastaavasti hyökkäys ja maalinteko ovat Fulhamissa vähintään samalla tavalla hukassa kuin Suomella.

On myös mielenkiintoista nähdä miten Hodgson suhtautuu Fulhamin suomalaiskaksikkoon. Antti Niemi pelannee jatkossakin käytännössä joka pelin, mutta kasvaako Shefki Kuqin peliaika kärjessä vai jumittuuko mies entistä pahemmin penkille? Entä onko Hodgsonilla mielenkiintoa tuoda jopa lisää suomalaisväriä Craven Cottagelle? Esimerkiksi Teemu Tainio ei saa Juande Ramosin Tottenhamissa tällä hetkellä juurikaan peliaikaa. Myöskään Mika Väyrynen ei ole koskaan salannut halujaan pelata joku päivä Valioliigassa.

Varmaa on vain se, että Hodgsonilla riittää Fulhamissa paljon tekemistä. Sen verran pahassa kurjimuksessa lontoolaiset tällä hetkellä tarpovat.