Nykäskylässä tapahtuu kummia. Jypin kapteeni Tommi Kovanen päätti jättää joukkueen. Ratkaisu on kummallinen ja tulee jo muutenkin pakkipulan kanssa painiskeleville jyväskyläläisille äärimmäisen huonoon saumaan. Vaikka joukkueella huonosti menisikin, niinkö eikö nimenomaan kapteeni perinteisesti ole ollut se, joka jättää uppoavan laivan viimeisenä?

Kovasen itsensä kannalta toivoisi, että miehellä on sopimus taskussa johonkin muuhun seuraan. Vaikea kuvitella, että SM-liigasta ainakaan löytyisi montaa työantajaa, joka olisi Kovasen kaltaisen sopimusrikkurin valmis ottamaan riveihinsä. Ymmärrän toki, että vuosikymmenien seurauskollisuus on nykykiekossa harvinaista, mutta tämänkaltaiset tempaukset pistävät jo ihan fanienkin puolesta vihaksi.

Kovanen itse olisi kaivannut johdon kanssa keskustelua aiheesta ja tämän epäonnistuttua koki, että ei voi enää jatkaa Jypin kipparina. Pelikavereille mies ei ollut asiasta puhunut mitään, ennen kuin jätti joukkueen. Ylen haastattelu kokonaisuudessan löytyy täältä. Tulevaisuudesta mies sanoi, että ei ole muuta tietoa kuin, että viikonloppuna pitäisi mennä mökille haravoimaan. Onnea siihen hommaan.

Jatkoajan keskustelufoorumilla nimimerkki Neely tiivisti monen jyväskyläläisen tuntemukset ironisen ytimekkäästi:
Melkoinen perseen näyttö niin pelikavereiden, valmennusjohdon ja fanien suuntaan herra Kovaselta. Tämän sortin kapteeni olisi omiaan vaikkapa esittämään ensivuoden Neste-rallissa vaivaiskoivua jonkun erittäin tiukan mutkan ulkoreunassa.