Nyrkkeilymaailmassa on pitkästä aikaa luvassa mielenkiintoinen ottelu. Sunnuntaina aamuyöstä amerikkalainen Floyd Mayweather ja britti Rick Hatton iskevät yhteen WBC-liiton välisarjan mestaruudesta.

Mielenkiintoiseksi ottelun tekee sen ennakkoasetelmat. Kumpikaan nyrkkeilijöistä ei ole toistaiseksi hävinnyt yhtään ammattilaisottelua. Mayweatherilla on vyöllään 38 voittoa ja Hattonilla 43. Oman soppansa asetelmaan tuo nyrkkeilijöiden kansallisuudet. Klitshkoja ja kumppaneita mitenkään väheksymättä monesta on varmasti mukava nähdä mestaruusottelu, jossa toinen osapuolista ei tule entisestä itäblokin maasta.

Pohjimmiltaan ottelun voi nähdä kahden erilaisen ottelijan kohtaamisena. "Pretty Boy" Mayweather iskee taidolla ja tekniikalla, kun taas "The Hitman" Hatton korvaa tekniikkapuutteensa musertavalla lyöntivoimalla ja suurella tahdolla.

Englannissa Hatton-hype on kasvanut valtaisiin mittoihin. Lehdet pursuavat ylioptimistisia ennakoita, joissa ylistetään Hattonin henkistä kovuutta ja hänen kykyä ottaa vastaan koviakin pommeja. Punnituksen jälkeisessä haastattelussa Hatton totesi Mayweatherin olevan hyvä nyrkkeilijä, mutta lisäsi heti perään tämän iskuista puuttuvan englantilaisen tyrmäämiseen vaadittavaa voimaa. Nähtäväksi jää...

Vedonlyöntitoimistot ovat nostaneet Mayweatherin suosikiksi lähes poikkeuksetta. Tätä asetelmaa on omiaan korostamaan fakta, että ottelu käydään Las Vegasissa.

Suomalaisten nyrkkeilyfanien kannattaa olla siis sunnuntaiaamuna hereillä. Urheilukanava tekee mukavan kulttuuriteon ja näyttää ottelun suorana.

6e9a_1.JPG