Viime yönä pelattu New York Rangersin ja Buffalo Sabresin kolmas kohtaaminen oli NHL-jääkiekkoa parhaimmillaan: nopeaa ja rohkeaa hyökkäyspeliä, erinomaista maalivahtityöskentelyä, jota tuki upea kotiyleisö Madison Square Gardenissa.

Vaikka Rangers voittikin vasta lähes 100 minuutin tahkoamisen jälkeen Roszivalin siniviivalämärillä 2-1, niin se todellakin ansaitsi voittonsa. Tuomarilinja suosi selvästi Buffaloa, jonka ylivoima oli Daniel Brieren onnistumista lukuun ottamatta vaatimatonta.

Yksittäisistä pelaajista mieleen jäivät Rangersin Jagr ja Lundqvist sekä Sabresin Afinogenov. Jagr on vieläkin  suorastaan uskomaton kiekon kanssa. Vaikka miehen vauhti pysähtyisi, tsekki pystyy suojaamaan kiekkoa isolla kropallaan käytännössä loputtomiin. Rangersin veskari Lundqvist puolestaan jatkaa niitä maagisia otteita, jotka siivittävät sinipaidat pudotuspeleihin. Yksi King Henrikin vahvuuksista on, että ruotsalainen ei anna juurikaan turhia rebound-kiekkoja.

Negatiivisessa mielessä silmään pisti Maksim Afinogenov. Ennen loukkaantumistaan venäläinen nopeusraketti teki käytännössä mitä halusi, mutta pudotuspeleissä mies on ollut täysin kuutamolla. Ei ihme, että valmentaja Lindy Ruff on tiputtanut miehen paikoitellen jo neloskenttään.

Jatkoajan ennakkopaketissa veikkasin Sabresin vievän sarjan seitsemässä ottelussa. Pysyn väitteessäni yhä, sillä eilinen todisti kuinka vaikeaa MSG:stä on viedä pisteitä.