Anaheim otti viime yönä kotona omansa ja katkaisi välieräsarjan Detroitia vastaan 4-3 -lukemin. Maanantaina alkavissa finaaleissa Ducks saa vastaansa Ottawa Senatorsin.

Ducksista puhuttaessa ei voi unohtaa Teemu Selännettä. Kuitenkin pudotuspeleissä Selännettä on lähinnä kritisoitu peliesityksistään. Varsinkin Pohjois-Amerikan media on lytännyt paikoittain aika rumastikin Finnish Flashia.

Vaisuihin otteisiin on esitetty mitä erikoisempia teorioita. Yhden teorian mukaan Selänne ei ole tottunut uusiin mailoihinsa. San Jose Sharksin valmentaja Ron Wilson, Selänteen ex-koutsi siis, mittautti runkosarjan lopussa Selänteen mailan, jonka hän tiesi laittomaksi. Selänne olisi siis joutunut sorvaamaan pleijareihin itselleen uudet mailat, jotka ovat häirinneet hänen pelaamistaan.

Yhden teorian mukaan taas Selänteen sormivamma on vaivannut miestä niin paljon, että laukomisesta ei tullut Detroit-sarjan ensimmäisissä peleissä juuri mitään.

Kaiken tämän pudotuspelimystiikan takanta löytyy kuitenkin ehkä se kaikista todennäköisin syy. Selänne on äärimmäisen merkattu mies, jolla ei kaiken lisäksi ole huippusentteriä tukenaan.