Voin suoralta kädeltä myöntää, etten koskaan ole ollut F1-kisojen ylin ystävä. Ne kisat ovat todella harvassa, jotka istun television äärestä alusta loppuun. Kiitos tästä kuuluu lajin nykyluonteelle, jossa ohitukset ovat enemmän tai vähemmän harvinaisia.

Lisäksi en koskaan ole kuulunut niihin, jotka yltiöpäisesti kannattavat suomalaiskuskeja ja vihaavat vastaavasti Ferraria ja Michael Schumacheria. Japanin GP:n ja samalla kuljettajien maailmanmestaruuden ratkaissut Schumacherin konerikko oli kuitenkin sellainen tapahtuma, jossa tunsin hieman vahingoniloa.

Schumacher on kiistättä loistava kuski, mutta katsokaapa miehen keskeytystilastoja. Viimeksi Schumi keskeytti moottorivikaan ennen tämän päivän kisaa vuonna 2000 Ranskan GP:ssä. Tuo kahden keskeytyksen aikaväli on aivan käsittämätön ja kertoo jotain Ferrarin suoritusvarmuudesta, puhumattakaan edusta jonka se on Schumacherille useana kautena antanut. Ferrarin kakkoskuskeilla toki autot ovat posahdelleet useammin. Siinä mielessä on äärimmäisen ironista, että haaveet Schumacherin uran kahdeksannesta ja viimeisestä maailmanmestaruudesta karahtavat karikolle juuri moottorivikaan, eivätkä ajamalla hävittyyn kisaan tai kolarointiin.

Teoriassa Schumacherilla on Brasiliassa vielä mahdollisuudet, joskin olemattomat. Ehkä Massa täräyttää Alonson kylkeen ja Schumi korjaa potin?