Bayern Münchenin Owen Hargreavesin siirto Manchester Unitediin taitaa viimein olla varma. Englannin maajoukkuepelurin siirtoa on vatvottu pitkälti koko kauden ajan ja mies on itsekin ilmoittanut haluavansa pelata jossain vaiheessa vielä Valioliigassa.

Näillä näkymin siirtosumma on 17 miljoonaa puntaa eli noin 25 miljoonaa euroa. Varmasti Hargreaves on pätevä mies paikallaan, mutta tuo hinta. Tietysti Sir Alex Ferguson osti samalla summalla viime kesänä Tottenhamin Michael Carricikin, joka osottautui todelliseksi täsmähankinnaksi kovista epäluuloista huolimatta.

Englantilaisilla on mieletön himo maksaa "omistaan" ylisummia. Espanjasta, Saksasta ja Italiasta voisi tuoda laivakaupalla pelaajia, jotka maksaisivat murto-osan Hargreavesin summasta, olisivat vähemmän loukkaantumisherkkiä ja klaaraisivat homman lähes yhtä hyvin kuin Hagreaves. Ja tämä tapaus ei todellakaan ole mikään ainoa laatuaan. Varmasti tänä kesänäkin siirtomarkkinoilla liikkuu Valioliigan suuntaan ukkoa, joista maksetaan reilua ylihintaa vain sen takia, että passista löytyy punavalkoista lippua.

Kaupan suuri voittajahan on tällä hetkellä München. 25 miljoonaa + mahdolliset menestymislisät päälle. Tuolla summalla kuitataan jo pari todellista pelimiestä Bayerin maille (sikäli kun Uefa cuppia ensi kaudella tahkoava joukkue saa sinne jotain tähtiä yleensä houkuteltua...)

Mutta mihin ManU tarvitsee Hargreavesia? Joko Scholes on liian vanha pelaamaan joka pelissä? Carrickin ja Ronaldon asemaa ei keskikentällä horjuta mikään ja kai se Walesin Giggskin siellä juoksee, vaikka mitä sanottaisiin. Viiden keskikenttä ja yksin kärjessä pelaava Rooney?