NHL:ssä on jälleen yksi vilkas viikko takana. Hall of Fameen kutsuttiin tänä vuonna poikkeuksellisen nimekäs lista entisiä pelureita. Kannattaa tarkistaa Jatkoajan haastattelut Mark Messieristä ja Al McInnisistä.

Muita viikon kohokohtia olivat Jussi Jokisen neljä maalia ja Martin Brodeurin 500. voitto. Kun katsoo viikon pääosan näyttelijöitä, niin ei voi olla reagoimatta erääseen tosiasiaan. Suurin osa niistä pelaajista, jotka 90-luvun alussa saivat allekirjoittaneen seuraamaan NHL-kiekkoa ovat jo lopettaneet tai pelaavat viimeisiä kausiaan. Toki Chris Chelios pelannee vielä 2010-luvullakin...

Mietin jo tuolloin, että mitenköhän sitä joskus jaksaa NHL:n parissa enää olla, kun kaikki omat suosikit jonain päivänä lopettavat. Nuorempanahan sitä tiesi NHL-buumin ja keräilykorttien ansiosta kaikki turhimmatkin penkinlämmittäjät ja farmijyyrät.

Toisaalta tällä hetkellä NHL:n tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin pitkään aikaan. Molemmat konferenssit ovat verrattain tasaisia ja laajennusjoukkueetkin ovat saamassa juonesta kiinni. Crosby, Malkin ja kumppanit ovat jo lyöneet itsensä läpi ehdottomaan NHL:n eliittiin ja lisää nuoria on tulossa. Tämän kauden tulokkaista kannattaa tarkkailuun laittaa ainakin Chicagon ihmekaksikko Patrick Kane ja Jonathan Toews.

Jos Blackhawksin elpyminen kiinnostaa enemmänkin, niin suosittelen luettavaksi Kimmo Vainikaisen jutut tulokaskaksikosta ja taustoittavampi artikkeli organisaation nykytilasta.