Maailma on pullollaan loistavia urheilijoita, joilta jäi uran suurin kruunu saavuttamatta. Koriksen puolella ensimmäisenä tulevat mieleen sellaiset viime vuosikymmenen huiput kuin Charles Barkley, Karl Malone, John Stockton ja Reggie Miller. Jokainen nelikosta muistetaan loistavana pelaajana, mutta usein ensimmäisenä mieleen hiipii se sormuksen puuttuminen.

Celtics-saaga on saamassa uuden, varsin mielenkiintoisen, käänteen. Indiana Pacers -ikoni Reggie Miller on nimittäin ilmoittanut harkitsevansa paluuta kypsässä 42 vuoden iässä. Ja se seura...Kevin Garnettilla ja Ray Allenilla vahvistunut Boston Celtics tietysti. Nykyään tv-kommentaattorina toimiva Miller oli se syy miksi Pacers oli, ja on yhä, suosikkijoukkueeni NBA:ssa. Luvattoman hintelä pelaaja nöyryyttämässä kaksi kertaa itsensä painoisia pelaajia, siinä oli vain sitä jotakin.

Millerin uran kohokohta oli vuosi 2000, jolloin hän käytännössä yksin johdatti Pacersin seurahistorian ensimmäiseen finaalipaikkaan. Erityisesti kuudes ja ratkaiseva välieräpeli New York Knicksiä vastaan muistetaan pitkään. "Milletime" tuhosi Knicksin 34 pisteellään, joista viimeisellä neljänneksellä syntyi peräti puolet. Finaaleissa Shaqin ja Koben Lakers meni menojaan, mutta Miller kirjautti finaalisarjastaan itselleen komean 24,3 pisteen keskiarvon.

Jotain Millerin arvostuksesta kertoo miehen uran viimeinen peli. Vuoden 2005 itäisen konferenssin semifinaaleissa Detroit Pistonsia vastaan Miller otettiin vaihtoon 15 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Yleisö osoitti Millerille seisaaltaan suosiota. Heti perään Detroitin Larry Brown otti ylimääräisen aikalisän ja koko Detroitin joukkue osalistui standin ovationiin. Merkittävän tapahtumasta teki myös se, että vain kuusi kuukautta aikaisemmin joukkueiden välillä oli käyty yksi kovimmista joukkotappeluista yli vuosikymmeneen.

Juuri näistä asioista haluaisin Millerin muistaa jatkossakin. Hän oli Pacer koko uransa ajan, enkä toivo hänen saavan  epätoivoisen kehäraakin mainetta, joka teki paluun himoitessaan mestaruussormusta.

Ura voi olla ikimuistoinen, vaikka se mestaruus jäisikin voittamatta. 

Millerin viimeisen ottelun loppuhetket.

ESPN-kanavan valitsemat kymmenen parasta Miller-hetkeä.