Miesten koriksessa tapahtuu taas. Odotettu ulkomaalaiskiintiö tulee voimaan jälleen ensi kaudeksi. Päätös on ainoa oikea, niin naurettava tämän kauden jenkkiruletti on ollut. En sano vahvistuksissa olevan vikaa, mutta katsojien on vaikea hyväksyä pelaajia omikseen, jos seuroihin lappaa uusia pelaajia ovista ja ikkunoista.

Ehkä vielä kovempi uutinen on Lappeenrannan Namikan osallistuminen Fiban Eurocup-turnaukseen. Viime vuonna tasoa alemmassa Eurocup Challengessahan Namika eteni aina välieriin asti. Muille seurajoukkueille paikka ei kelvannut, joten Namika osallistuu siihen ja pelaa tämän takia vain puolet Korisliigan peleistä. Lappeenrantalaisten 22 ottelua saadaan muiden 44 peliin vertailukelpoisiksi voittoprosentin avulla.

Ratkaisu on osittain hyvä, mutta samalla myös kummallinen. Suomeen saadaan entistä kovempia pelejä ja sitä kautta myös Namikan joukkueen taso hypähtänee uudelle tasolle. Toisaalta päätös yhden joukkueen pelimäärän pudottamisesta ei anna liigasta kovin ammattimaista kuvaa. Kaikkien kannalta parempi ratkaisu olisi ollut tehdä sarjasta kolminkertainen. Nykyinen sarjajärjestelmä toimii aivan äärirajoilla, kun ottaa huomioon seurojen taloudelliset resurssit ja liigan nuoren ja opiskelijavetoisen pelaajarakenteen.

Mielenkiintoista on myös nähdä, miten kotipelimäärän puolittuminen vaikuttaa seuran talouteen. Uusia ja kovempia pelimiehiä on pankko hankkia, jotta Eurocupissa ei ole tule joka pelissä tukkaan rumasti. Mistä tarvittavat rahat haalitaan? Onko Namika budjetoinut Eurocupin pelien lippujen hinnat niin paljon kalliimmiksi, että niillä kompensoidaan 11 liigapelin tuomaa lovea? Vai löytyykö kovempien europelien myötä sponsoreita jo muualtakin kuin Etelä-Karjalasta?

Myös ensi kauden ulkomaalaiskiintiö herättää kysymyksiä. Pelaako Namika ensi vuonna käytännössä kahdella kokoonpanolla, jossa kotimaassa ajellaan suomalaisvoittoisella porukalla ja taas europeleihin hankitaan tukku jenkkejä?

Monia kysymyksiä, mutta vastauksia on tällä hetkellä vähän. Namikan nykyisen tiedotuslinjan tuntien, niin niitä saadaan taas hetki odotella...