Tuoreimmassa The Hockey News -lehdessä oli juttua NHL-pelaajien visiireistä ja sen käyttämisestä. Eniten visiirejä löytyy Colorado Avalanchesta, jossa 15 pelaajaa on päätynyt suojan käyttämiseen. Vastaavasti ääripäätä edustavat St. Louis, Florida ja Boston. Jokaisesta joukkueesta vain seitsemään pelaajaa pitää visiiriä.

Vielä 90-luvulla visiirin käyttöä pidettiin vain nössöjen ja eurooppalaisten kapistuksena. Sama mentaliteetti vallitsee vieläkin, joskin lievempänä. Don Cherryn kaltaiset jäärät tuskin koskaan tulevat hyväksymään tätäkään asiaa
Luvut hämmentävät. Montako loukkaantumista vaaditaan, ennen kuin isot miehet ovat valmiita nielemään ylpeytensä ja laittamaan visiirin kypäräänsä? Useimmissa tapauksissa pelaajat oppivat vasta omien kokemusten kautta. Bryan Berard, Mats Sundin, Mattias Öhlund...listaa voisi jatkaa loputtomiin. Osa kritisijoista perustelee, että visiiri haittaa näkyvyyttä. Millä tavalla läpinäkyvä pala muovia voi häiritä näkyvyyttä? Itsekin visiiriä pitäneenä kysyn vain..

Visiiri ei tietysti ole idioottivarma suoja kasvo-osumilta. Saku Koivu sai viime keväänä pahan osuman silmäänsä, vaikka piti pleksiä. Siltikin visiirin käyttämättä jättäminen huonon imagon takia on naurettavaa. Pitäväthän pelaajat muitakin varusteita. Miksi visiiri eroaisi niistä?