Barcelonan värit ja vaakuna ovat tunnettu brändi urheilumaailmassa. Joukkueen logosta löytyy punainen risti. Myös Interin tämän kauden pelipaidoissa punainen risti, joka on otettu kaupungin vaakunasta.

internazionale-away-kit-2007-2008.jpg

FC_Barcelona_logo-790293.gif

Mikä on siis homman nimi? Se, että kyseinen risti on ilmeisen pahasta joidenkin mielestä. Turkkilainen lakimies teki kantelun Uefalle, jonka mukaan Interin pelipaita on islamin vastainen. Kohun takia Inter ei pitänyt Fenerbachea vastaan käydyssä ottelussa kyseisiä paitoja.
Samalla tavalla Barcelonan tuotteita myydään mm. Saudi-Arabiassa ja Algeriassa versioina, joissa punainen risti on korvattu pelkällä punaisellä pystyraidalla valkoisen taustan päällä.

Molempien takaa löytyy ajatus, jonka mukaan punainen risti linkittyy yhä niin vahvasti ristiretkiin, että sitä ei suvaita islamilaisessa maailmassa. Eikö olisi jo korkea aika päästä eroon näin vanhoihin kaavoihin kangistumisista? Barcelonakin on niin vanha seura, että sadassa vuodessa perinteitä ehtii kertyä mittavasti ja logo on hyvin olennainen osa koko seuran imagoa. Tiedä sitten kuinka kovaa Messin paitojen myynti on jossain Algeriassa, mutta mielestäni seura olisi voinut asettua näitä möläytyksiä vastaan, eikä taipua lammasmaisesti toisen osapuolen tahtoon. Vaikka periaatteella, että jos originaalit eivät kelpaa, niin olkaa sitten ilman.

Loppukevennykseksi voi miettiä, että mitäköhän Englannin maajoukkueen mahdollisista reissuista Saudi-Arabiaan tai Algeriaan ajatellaan? Pitääkö fanien kaikki punaristiliput korvata vaikka kolmen leijonan vaakunalipuilla?  Onnea yritykseen.