Evgeni Malkin maalasi heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan, mutta Devils vei voiton 1-2.

Supertähdeksi suurella todennäköisyydellä kasvavan Malkinin karkaaminen Pittsburghiin ilman Malkinin entisen seuran Magnitogorskin lupaa oli venäläisille kiekkopampuille ilmeisesti se viimeinen niitti. Kanadalainen TSN uutisoi Jaroslavin nostaneen oikeuskanteen New Yorkin tuomioistuimeen seuran menetettyä Aleksei Mihnovin ja Andrei Taratuhinin Edmonton Oilersiin ja Calgary Flamesiin. Kanteiden perimmäinen tarkoitus on saada venäläisjoukkueelle edes jonkinlainen korvaus menettämistään pelaajistaan.

Mitä todennäköisimmin Magnitogorsk tulee aivan lähipäivänä jättämään samanlaisen kanteen koskien Malkinin tapausta. Venäläisten seurojen reaktiot ovat ymmärrettäviä. Isoilla budjetilla pyörivien seurojen uskottavuus on yleisönkin silmissä koetuksella, jos NHL vain kerta toisensa jälkeen tulee ja ryövää Malkinin kaltaisia lahjakkuuksia. NHL tuskin on valmis suuriin myönnytyksiin Venäjän Superliigan suhteen, sillä itäisen naapurin liiga on tällä hetkellä ainoa kiekkosarja, joka edes jossain suhteessa pystyy laittamaan kampoihin NHL:n miljoonapalkoille.

Kylmä sota ja loikkaukset ovat jo mennyttä historiaa. Stalinin aikoinaan tyhjästä polkaiseman Magnitogorskin kaupunkin kiekkoylpeys tuskin kuitenkaan jättää Malkinin tapauksen hoitamista puolitiehen. Gary Bettmanilla ja muilla NHL-pampuilla lienee luvassa vielä monia hikisiä vääntöjä venäläisseurojen kanssa..