Korisliigan tämän kauden kohuvierailija Scottie Pippen aiheutti samanlaisen hypen mediassa kuin Dennis Rodman viime vuonna. Mediamylly jauhaa, kansa valuu paikalle ja kaikki ovat tyytyväisiä. Tai ainakin niin luulisi. 
Eilisessä ottelussa Pippen ei pelannut paljoakaan, mutta teki silti ihan ok-tehot, vaikka heittoprosentit olivat huonot. Todennäköisesti tänään Honkaa vastaan sukka heiluu hieman eilistä tehokkaammin.

Mediavetona entisten supertähtien haaliminen on hieno homma. Aleksi Valavuori on varmasti tehnyt kovaa työtä saadakseen Bulls-legendat Suomeen asti. En yhtään ihmettelisi, jos parin vuoden sisällä se Chicagon ja koko korismaailman kirkkain tähtikin saataisiin Suomeen.

Liigaa vähemmän seuraavalle touhu näyttää kuitenkin epäilyttävältä. Koriksesta vuosia taukoa pitäneet kehäraakit tulevat hakemaan Suomesta viimeisetkin rahat pois, kun liigan taso ei muuten riitä. Koripalloliitolla on paljon miettimistä imagossaan. Liiton oma velkataakka alkaa vähitellen keventyä, mutta imago on mennyt jo ajat sitten.

Hyvä esimerkki on Lappeenrannan Namika. Lappeenrantalaisen silmin on hienoa, että liiga joustaa ja antaa Namikan pelata puolet vähemmän sarjapelejä kuin muut joukkueet. Suostuisiko lätkän puolella Jokerit tähän, jos Kärpät joskus tulevaisuudessa ilmoittaisi keskittyvänsä Euroliigaan? Entä mitä HJK tykkäisi jos TamU ilmoittaisi satsaavansa Mestareiden liigan karsintaan ja jättävänsä Veikkausliigan pelit vähemmälle. Molempiin olisi vastauksena äärimmäisen jyrkkä ei.

Korisliiga on vielä puuhasteluasteella moneen suomalaiseenkin liigaan verrattuna, vaikka viime vuosina on mentykin paljon eteenpäin. Karu esimerkki löytyy viime vuosien kestomitalisti Joensuun Katajasta. Tähdet lypsettiin viime kauden päätteeksi muualle ja joukkue ilmoitti lähtevänsä kauteen uusin ilmein antamalla nuorille paljon peliaikaa. Ensimmäinen ristiriitainen veto oli nestori Andre Foremanin hankkiminen. Foremanin voi pistää vielä sen piikkiin, että joukkueessa pitää olla nuorille esimerkkiä antava veteraani.
Pekka Markkasen ja Martti Kuisman paluut olivatkin jo hyvä vitsi. Nuoriin satsaava joukkue hankki kaksi pari vuotta sitten eläköitynyttä pelaajaa, jotka vielä esiintyivät aivan kelvollisesti kentällä.

Onko suomalaisten korisjunnujen tuotanto tosiaan niin heikoissa kantimissa, että jopa suomalaiset koriseläkeläiset voivat tehdä muutaman vuoden tauon jälkeen comebackin kentille tuosta vain ja vielä pärjätä? Jos vastaus on kyllä, niin hiljaiseksi vetää.