45 voittoa, joista 33 tyrmäämällä. Nolla tappiota. Venäläinen Nikolai Valuev on enää neljän voiton päässä legendaarisesta Rocky Marcianosta. Valuev on ensimmäinen ammattinyrkkeilyn raskaansarjan venäläinen maailmanmestari ja myös samalla kaikkien aikojen painavin ja pisin mestari. Maailman kahdeksanneksi ihmeeksi tituleerattu Valuev painaa 150 kiloa. Pituutta Pietarin kasvatilla on hulppeat 2.14 metriä.

Viimeksi Valuev puolusti mestaruuttaan onnistunesti lokakuun 6. päivä. Monte Barrett kaatui lopullisesti 11 erän nuijimisen jälkeen, jolloin Barrettin valmentaja keskeytti ottelun. Tätä ennen amerikkalainen oli käynyt kahdesti kanveesissa.

Venäläistä on kritisoitu paljon voittojen haalimisesta heikkojen tai keskinkertaisten vastustajien kustannuksella. Lisäksi Valuevin ottelutyyliä on haukuttu show-tyyliseksi huitomiseksi, jolla on loppupelissä vähän tekemistä puhtaan nyrkkeilytekniikan kanssa. Heikoimmillaan Valuev on juuri sellaisen ottelijan kanssa, joka on taitava lähietäisyydeltä.

Vaikka Valuev onkin hidas ja kankeahko, miehen valtavilla käsillä murjomat pommit ovat hurjaa katsottavaa. Youtubesta löytyy mukava kooste, josta saa jonkinlaista kuvaa miehen olemuksesta.

Valuev on onnistunut luomaan itsestään sopivalla tavalla mystisen kuvan. Voittamaton jättiläinen kaukaa Venäjältä on kova imago, vaikka nyrkkeilymaailmassa ei kuvia ja meriittejä paljoa kumarrellakaan.

219090.jpg
Kuva vuoden 2005 mestaruusottelusta. Beast from the East ja Russian Giant -lempinimet eivät ole kuvan perusteella aivan hatusta vedettyjä.