Kävin Jyväskylän Grand Star Cafessa katsomassa Chelsean ja Liverpoolin Mestareiden liigan ottelun. Chelsea oli jokaisella osa-alueella parempi ja epäilemättä ansaitsi voittonsa. Kävin miettimään baarin kannatusrakennetta. Täynnä olleesta baarista Chelsean väreihin oli avoimesti pukeutunut ehkä muutama, kun taas Poolin punaisia värejä oli ympäri kuppilaa. Ihmekös, että baarissa olikin niin hiljaista.

Mistä Liverpoolin vankka suosio Suomessa johtuu? Suomalaisten seurojen kannatus on helppo selittää kotikaupunkiuskollisuudella ja "suvussa kulkevilla" joukkueilla, mutta entä ulkomaalaiset seurat? 

Yksinään Sami Hyypiällä Liverpoolin suosiota ei voi selittää, sillä muuten Suomessa olisi Jari Litmasen myötä valtavan paljon myös Ajax-kannattajia. Yksi selitys voisi olla Valioliigassa. Yle näytti vuosien ajan joka lauantai brittien taisteluita ja tätä kautta englantilaisen jalkapallon suosio Suomessa on vahvistunut tasaisesti vuosien mittaan.

Punaisten suomalaisuus varmasti myös ruokkii televisionäkyvyyttä ja palstamillimetrimäärää, joka taas heijastuu suoraan joukkueen kannatusmäärään. Vastaavaa on havaittavissa esimerkiksi Manchester Unitedin kohdalla. Sen sijaan vähemmän huomiota täällä saavat italialaisseurat eivät ole myöskään onnistuneet vakiinnuttamaan yhtä laajaa kannattajakuntaa Suomessa.

***

Myös rapakon takana riittää vilskettä. Chicago Bulls on tekemässä jättiyllätystä koriksen puolella, kun se yrittää kammeta Miamia laulukuoroon jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Kiekon puolella NHL:ssä käynnistyvät konferenssien välierät. Mainostetaan omia juttuja tähän vielä loppuun:
Jatkoaikaan tekemäni ennakko Buffalo Sabresin mahdollisuuksista New York Rangersia vastaan löytyy täältä. 
Lisäksi Sabresin päävalmentaja Lindy Ruffin haastattelu on luettavissa täältä.