Kasaribändi Toto esiintyy elokuun 18. päivä Tampereen Ratinan kentällä. Vain neljä päivää myöhemmin Suomi pelaa tärkeän EM-karsintaottelun Kazakstania vastaan. Onkohan päättäjillä tai tapahtumia organisoimassa olleilla tullut mieleen millainen nurmikon kunto mahtaa olla keikan jälkeen? Lippupalvelun osalta ihmeitä on muutenkaan turha odottaa, sillä pari vielä pari viikkoa sitten EM-karsintaotteluiden liput löytyivät Amerikkalainen jalkapallo -kategorian alta.

Media on koko syksyn toitottanut Kaukasuksen maiden huonoista kentistä, jotka antavat isännille etulyöntiaseman teknisesti taitavampia vastustajia vastaan. Nyt Suomi on kotiottelussaan antamassa samanlaista etua Kazakstanille. Voin vain kuvitella mitä Sami Hyypiä ajattelee, kun mies tajuaa tilanteen, sen verran kovaa kritiikkiä Voikkaan puolustaja antoi jo Finnair Stadionin tekonurmesta.

Varmasti kyseessä on puhdas vahinko, jota järjestäjät eivät ole osanneet ajatella. Palloliiton soisi kuitenkin toimivan tilanteessa. Ottelun ehtinee vielä siirtää Olympiastadionille. Ainakaan lipunmyynti Ratinaan ei ole vielä alkanut.

Muutenkin ajatus Sinivalkoisten kotipelien hyppyyttämisestä stadionilta toiselta tuntuu oudolta. A-maajoukkueen ei tarvitse olla mikään maakuntia kiertävä sirkus, joka kalastelee yleisöään vierailemalla Suomen joka kolkassa. Menestys ja buumi on tällä hetkellä niin kova, että pelit pitäisi poikkeuksetta pelata Olympiastadionilla.