Uusi blogi on hyvä päräyttää ilmoille ankeissa oloissa. Suomen jalkapallomaajoukkue otti, vastasi huutoon ja petti. En muista ihan vähän aikaan kokeneeni samanlaista vitutusta television ääressä, kuin Shefki Kuqin mättäessä pallon avopaikasta ohi.

Ilta-Sanomat otsikoi naurettavasti "Piste eteenpäin", kun taas Iltalehti on tällä kertaa jäljillä. "Mikä pettymys!" on tietysti aika lievä ilmaisu.

Kahden pisteen menettämisestä sinivalkoiset eivät voi syyttää ketään muuta kuin itseään. Paikkoja oli ja hylättyjä maalejakin tuli hulppeat kolme. Ensimmäinen vartti oli todella karseaa futista. Muhkuraisella kentällä syötöt napsahtelivat useammin katsomoon kuin pelaajien jalkoihin. Seriffi Sefkin yleistunaroinnin lisäksi ainakin Väyrynen (pelasi muuten ihan pirteästi kylläl) ja Litti jakelivat monia aivan käsittämättömiä passeja.

Ehkä myös asenteen tarkistaminen olisi paikallaan. Pirteästi esiintynyt Mikael Forssell (se hukattu maalipaikka oli oikeasti veskarin paremmuutta. Harva suomalainen futari olisi tuossa tilanteessa kuolettanut tyylikkäästi ja saanut vielä hyvän laukauksenkin aikaiseksi.) totesi pelin jälkeen olevansa ihan tyytyväinen tulokseen. Siis mitä vittua? Kisapaikka lipui askeleen kauemmas jossain ulanbatorissa sijaitsevan aasialaisjengin takia ja mies sanoo olevansa tyytyväinen.

Kaiken kruunuksi Suomen huippuleveä ja laadukas joukkue uhkaa levitä käsiin. Heikkinen on keskiviikon matsista pois pelikiellon takia. Tainio ja kumppanit ovat edelleen telakalla ja Tintti Johanssonin takareisi ilmeisesti repeytyi ja vierasturnee on miehen osalta paketissa, loistavaa. Hirveän mällin silmäkulmaansa saanut Väyrynen sentään lienee pelikunnossa Kazakstania vastaan.

Heikolta näyttää. Keskiviikkona on taas se legendaarinen pakkovoiton paikka tai Royn kanssa alpeille -kampanjan voi alkaa unohtaa. Näin heti tasurin jälkeen oma usko on ainakin aika kovalla koetuksella, mutta pakkohan se on jaksaa toivoa.

Ensi keskiviikkoa ajatellen vielä pari toivetta. Haudotaan sitä palloa samalla tavalla siellä alakerrassa ja laitetaan Kuqi jälleen aloitukseen. Näillä eväillähän ne kuusi pistettä piti ottaa?

211828.jpg
Näitä sitten Kazakstanissa. Tai oikeastaan, pysy penkillä.