Shefki Kuqi siirtyy lainalle Valioliigan Fulhamiin. Suomen maajoukkueen vakionaama paikkaa Fulhamin hyökkäysosastoa tammikuuhun asti, jolloin Brian McBriden polven pitäisi olla taas kunnossa.

Tilastojen valossa Kuqi on aivan kohtalainen maalipyssy. Jotenkin vain tuntuu uskomattomalta, että Kuqin tekniikalla varustettu mies voi ylipäätään pelata Valioliigassa. Mikkelin junnuajoista lähien Kosovon härkä on tottunut näyttämään epäilijöilleen, mutta allekirjoittanutta Kosovon härkä ei ainakaan toistaiseksi ole onnistunut vakuuttamaan.

Olisiko kyseessä sitten se, että sinivalkoisissa Kuqille ei ole oikein koskaan löytynyt sopivaa paikkaa ja pelityyliä? Moni suomalainen muistaa varmasti elävän Kuqin miljardin euron avopaikan karsintapelissä Tsekkiä vastaan. Kuqi puski päin maalivahti Peter Cechiä ja vastahyökkäyksestä tsekit sinetöivät 4-3 -voittomaalin.

Toivottavasti Kuqi pääsee Fulhamissa kentälle ja löytää samanlaisen pelivireen, joka miehellä oli parhaimpina päivinä Ipswichissä ja Blackburnissa. Tosin pessimistinä en olisi yhtään yllättänyt jos Sheriffin maalisarake näyttäisi joulunakin vielä nollaa.

Tämän puskun takia moni olisi ollut valmis pudottamaan Kuqin maajoukkuringistä ikuisiksi ajoiksi..