Espanjan matkalta jäi mieleen CNN-kanavan uutisointipolitiikka. Uutispuolella hehkutettiin minuuttitolkulla hurrikaani Deanin mahdollisia tuhoja ja Utahissa loukussa olevaa kuutta kaivosmiestä, kun taas Kiinaa koetellut taifuuni ja yli 180 ihmisen kaivosonnettomuus kuitattiin parilla sivulauseella.

Urheilun puolella vähän samanhenkistä ilmiötä oli havaittavissa jenkkifutaaja Michael Vickin tapauksessa. Atlantan Falconsin QB:han jäi kiinni koiratappeluiden järjestämisestä ja erinäisten neuvotteluiden jälkeen mies näyttää saavan häkkiä kolmen muun asianosaisen kanssa vähintään 12 kuukautta ja enintään viisi vuotta. Vuoden 2001 draftin ykkösvaraus kuittasi yksistään viime kaudesta 8,5 miljoonaa dollaria. Tulevan linnareissun myötä mies menettää myös huimasti tuloja maineensa ohella.

Mikä Vickin uutisoinnissa on ironista on mieheen kohdistunut lynkkausmentaliteetti. Koirien tappaminen hukuttamalla tai sähköiskuilla huonosti sujuneen koiratappelun jälkeen on kammottavaa, mutta silti asiat pitäisi laittaa oikeaan perspektiiviin.
Eräs tapausta kommentoinut amerikkalaislakimies totesi osuvasti, että kukaan ammattiurheilija ei ole saanut osakseen näin paljon halveksuntaa ja vihaa kuin Vick. Tämä siis, kun ottaa huomioon millaisia vaimonhakkaajia, pahoinpitelijöitä ja muita rötöstelijöitä monet ammattilaissarjat ovat pullollaan. Yksi hyvä ja tunnettu esimerkki on entinen tähtipelaaja O.J. Simpson, jossa häntä syytettiin entisen vaimonsa ja tämän ystävän murhasta. Simpsonistakin on vuosien saatossa tullut median eräänlainen lemmikki, jonka oletetusta tuplamurhasta naljaillaan korkeintaan huumorin sävyttämänä.

Entä Vickin tulevaisuus? Uskon miehen istuvan aikansa, tulevan tämän jälkeen julkisuuteen ja ilmoittavansa katuvansa äärimmäisen paljon tekojaan. Tähän vielä joku lahjoitus eläinjärjestölle ja comeback- sekä selviytymistarinoita rakastava amerikkalaisyleisö on taas polvillaan. Hyville pelintekijöille riittää NFL:ssä aina kysyntää, vaikka taustat olisivat mitkä.