HIFK:n Francisin potkujen ja Nuggetsin Carmelo Anthonyn pelikieltoa lukuun ottamatta alkuviikko on sen verran leppoisaa, että tässä on hyvä aika kaivella vielä menneitä. Viime viikolla arvottiin Mestareiden liigan ja Uefa cupin jatkopelit. Mestareiden liigassa Bayern vältti pahimman (Barcan), mutta eipä tuo Real Madridkaan mikään mukavin vaihtoehto ollut. Jotenkin en edes yllättynyt, kun koko kauden aneemisesti pelanneella AC Milanilla kävi taas uskomaton arpaonni.

Uefa cupin puolella kaikki hehkuttivat Werder Bremenin ja Ajaxin kohtaamista. Tämän lisäksi mielenkiintoinen ottelu, joka on jäänyt vähälle huomiolle, tulee olemaan Feyenoordin ja Tottenhamin kamppailu.

Jos ei kentällä jytise, niin viimeistään Rotterdamin Het Legion ja Spursin Yid Army pitänevät huolen, että peli on lööpeissä. Feyenoordin ja Ajaxin välisissä väännöissä on totutusti ollut kuuma tunnelma johtuen työläiset vs. taiteilijat -vastakkainasettelusta. Välejä ovat kiristäneet entisestään Ajaxin juutalaismyönteisyys. Soppa täydentyy mukavasti Tottenhamilla, jonka historiassa ja perinteissä juutalaisuus näkyvät vahvana. Feyenoordin fanit puolestaan ovat tulleet tunnetuiksi aika monestakin asiasta, mutta eivät kovin hyvin suvaitsevaisuudestaan erilaisuutta kohtaan.

Väkivaltaisuudet otteluparissa lienevät yllättävänkin mahdollisia. Tosin Feyenoord on saanut tänäkin vuonna jo sen verran noottia faniensa käytöksestä Uefalta, että se pyrkinee tekemään kaikkensa, jotta peli sujuisi rauhallisissa merkeissä. Kukapa sitä haluaisi suljetuin ovin pelata...

Pelin Spurs hoitanee. Feyenoord menetti niin paljon maalintekotaitoa Dirk Kuytin siirryttyä viime kauden päätteeksi Liverpooliin, että joukkueesta ei ole haastamaan englantilaisia. Ja onhan ottelu myös suomalaisvinkkelistä katsottuna mielenkiintoinen, kun Joonas Kolkka ja Teemu Tainio kohtaavat.

Klippi on vuoden 1992 Feyenoordin ja Tottenhamin kohtaamisesta ja antaa hyvän käsityksen menosta Rotterdamissa.