Suomalaiset tv-yhtiöt YLE, MTV3 ja Nelonen vetoavat suomalaisiin urheilujärjestöihin urheilutapahtumien vapaan uutisoinnin puolesta. Suomeksi kolmikkoa siis harmittaa Canal+:n touhu.

Uskomatonta, että kolme noin isoa organisaatiota lähtee parkumaan julkisesti kuin pikkulapset. "Yhyy. Iskä hei, naapurin Penalla on pleikkakolmonen ja miulla vaan ps2. Ihan epistä." Voi Jeesus.

Varsinkin MTV3:lla olisi syytä katsoa peiliin. Pulju vaatii toisaalla vapaata uutisointia, mutta toisaalla priorisoi räikeästi vasten tavallisen tv-kuluttajan tottumuksia. Miettikääpä kuinka vähiin esim. SM-liigan uutisoiminen tippui kanavalla oikeuksien siirryttyä Neloselle ja Canalille. Vastaavasti Maikkarikin voisi käyttää Canalin kuvaa esim. Suomen futismaajoukkuen matseista, mutta ilmeisesti firman ylpeyden ja brändin takia Canalin kuvaa ei voida näyttää, koska asiasta pitäisi mainita tekstillä videoleikkeen alussa. Tämäkö on sitä katsojan vapautta, jota kolmikko nyt pyrkii ajamaan? Nelosella on sama homma. MotoGP:tä pukkaa viikonlopun joka lähetyksessä, kun firma siihen oikeudet omistaa.

Ymmärrän toki omien urheilubrändien pönkittämisen taloudelliselta kannalta, mutta on silkkaa hurskastelua lähteä julkisesti vaatimaan kilpailun rajoittamista nykypäivänä. Tavallisen keskivertokatsojan kannalta tilanne on tietysti vähän nihkeä. Toisaalta, jos futis ja/tai lätkä kiinnostavat, niin 27e/kk ei ole paha sijoitus. Ei edes opiskelijalle.