Calgary Flames on alkukauden pienen tahmeuden löytänyt jälleen erinomaisen pelivireen. Joukkue on voittanut viimeisestä kahdeksasta pelistä kuusi. Kuuden pelin voittoputkessa voittojen takuumiehenä hääri vähemmän yllättäen Miikka Kiprusoff. Kuudessa ottelussa Flamesia vastaan tehtiin vain kuusi maalia Kipperin pitäessä maalin puhtaana sekä St. Lousia että NHL-kärki Anaheimia vastaan.

Myös muilla suomalaisveskareilla kulkee. Minnesotan Niklas Bäckström pelasi viime yönä uransa ensimmäisen nollapelin NHL:ssä.
Samoin ankeasti joukkueena pelanneen Philadelphia Flyersin Antero Niittymäki oli mies paikallaan torjuen viime yön voitto-ottelussa 41 laukauksesta 39.  Vastapuolen maalivahti Pascal Leclairelle ilta oli kiusallinen. Mies aloitti kahdeksatta kertaa Blue Jacketsin maalilla putkeen ja joka kerta joukkue on hävinnyt. Kyseenalainen kunnia sivuaa myös seuran historiaa.

Blue Jacketsin uutta valmentajaa Ken Hitchcockia ei käy kateeksi. Mies saa potkut aneemisesti kyntävästä Philadelphiasta, tekee paluun kaupunkiin toisen joukkueen valmentajana ja häviää jälleen. Moni on avoimesti epäillyt Hitchcockin uran valmentajana hyytyvän totaalisesti NHL:n sääntöuudistusten myötä. Viimeiset puolitoista kautta ovatkin osoittaneet, että isoja miehiä kentällä suosiva veteraanivalmenteja on auttamattomasti jäljessä pelaajineen pelattaessa nopeaa nykykiekkoa.