Pitkä soutaminen NHL-seura Pittsburgh Penguinsin kohtalosta näyttää päätyvän onnellisesti. Paikallinen media julkaisi jutun, jonka mukaan Pensin Buffalo-pelin yhteydessä julkaistaan suunnitelma uuden hallikompleksin rakennuttamisesta. Suomeksi asia tarkoittaa Penguinsin pysymistä teräskaupungissa.

Penguinsin nykyinen Mellon Arena on jo vuosia ollut jäljessä nykyisiä hallivaatimuksia ja joukkueen muuttamisesta toiselle paikkakunnalle on käyty tiukkaa vääntöä. Vahvimmilla pingviinilauman uudeksi sijoituspaikaksi läpi neuvotteluiden on ollut Kansas City.

Lemieuxin kipparoima johtopuoli on suostunut sijoittamaan n. neljä miljoonaa dollaria halliin ja vielä puoli miljoonaa hallin yhteyteen rakennettavaan parkkitaloon. Suunnitelmien mukaan Penguins pelaa kaksi seuraavaa kautta vielä vanhassa areenassa ja uusi halli vihittäisiin käyttöön kaudelle 2009-10.

Urheilullisesta näkökulmasta katsottuna ratkaisu on loistava. Crosbyn, Malkinin ja Fleuryn kaltaisten onnistuneiden draft-valintojen kautta Pens on vähitellen nousemassa samanlaiseen kukoistukseen, jota se eli 1990-luvun alussa Lemieuxin ja Jaromir Jagrin johdolla. Tällä kaudella pingviinit ovat painineet tasaisesti kärkipaikasta Atlantin divisioonassa ja ovat näillä näkymin menossa myös pudotuspeleihin.

Kaikista tyytyväisimpiä taitavat olla kuitenkin Pens-fanit. Perinteikkääksi ja olennaiseksi osaksi NHL-perhettä kasvanut Pittsburgh on monelle mieluisa ratkaisu. Ehkä joukkue muistetaan 90-luvun superkaksikon lisäksi vielä jonain päivänä Crosby&Malkin -duosta.