Englannin jalkapallon ainoan maailmanmestaruuden vuonna 1966 voittaneen joukkueen nuorin pelaaja Alain Ball kuoli keskiviikkona 61-vuotiaana. Uransa aikana yli 180 maalia tehnyt Ball toimi pitkään myös managerina. Miehen viimeisen managerointikokemus oli 90-luvun lopulta, jolloin hän luotsasi Portsmouthia.

FA päätti kunnioittaa lauantaina Ballin muistoa otteluissaan. Surunauhat löytyivät pelaajien hihoista, mutta totuttu hiljainen hetki loisti poissaolollaan. Hiljainen hetki oli korvattu minuutin mittaisilla aplodeilla. Idea on simppeli, mutta samalla nerokas. Jokaiselta stadionilta löyty joku itsestään liikaa pitävä yksilö, joka ei malta pysyä sitä yhtä minuuttia hiljaa. Nyt Canalin Wigan - West Ham -ottelun alussa ainakin laulu raikasi tyylikkäästi koko minuutin ajan ja kunnianosoitus tuli silti selväksi.

En tiedä onko tätä tapaa käytetty aikaisemminkin, mutta joka tapauksessa se toimi niin hienosti, että myös tulevaisuudessa samankaltaisissa tilanteissa voitaisiin hiljaisuus korvata reiluilla aplodeilla.