Otetaanpa vähän urheilua sivuavaa juttua tällä kertaa. Uutisia katsellessa huomaa, että urheilu ei ole mitään nappikauppaa.

Bisnespuolella kovasti hääräävät islantilaiset ostivat Valioliigaseura West Hamin. Perinteikäs seura irtosi 125 miljoonalla eurolla. Jo Tevezin ja Mascheranon siirtyminen Hammersiin lupaili hyvää ja nyt näyttäisi, että WH Holdingin omistukseen siirtyvään seuraan ollaan satsaamassa tosissaan. Argentiinalaiskaksikon on tosin spekuloitu lähtevän tammikuussa. Jo miesten hankkiminen West Hamiin oli sen verran hämärää touhua, että en juuri jaksaisi yllättyä jos latinot löytäisivät itsensä Chelsean riveistä.

Hammersin touhukin on vielä pientä, kun siirrytään Espanjan puolelle. Mediapro pulitti Real Madridin televisio-oikeuksista järkyttävät 1,1 miljardia euroa. Sopimus kestää kauteen 2012-2013 saakka. Summahan on siis suunnilleen sama kuin mitä valtio sai pari vuotta sitten TeliaSoneran myynnistä. Kaikkihan on ihan miten sen suhteuttaa, Suomen puolustusbudjettikin on noin pari miljardia, joten ei Los Blancosilla hassummin mene.

Mestareiden liigassakin tuli mukavia yllätyksiä. Celtic yllätti ManU:n, vaikka punapaidat peliä hallitsivatkin. Vielä iloisempi olen kuitenkin AC Milanin kyntämisestä, joka Serie A:n lisäksi näyttää ulottuvan jo europeleihinkin. Ei taideta Silvion porukaa ensi vuonna Mestareiden liigassa nähdä. Onneksi.