Sunnuntai-iltana se sitten tulee, Urheilukanavan syksyn odotetuin lähetys.

242422.jpg

       Real Madrid vs. Barcelona

Alla hieman tilastoja suurseurojen keskinäisistä taistoista:
Keskinäisiä otteluita: 230
Real Madridin voittoon päättyneet ottelut: 87
Barcelonan voittoon päättyneet: 93
tasapelit: 50

Real Madridin tekemät maalit: 383
Barcelonan tekemät maalit: 390

Tasaista, kovin tasaista.

Tällä kaudella Barcelona on pelannut kuusi ottelua, joista se on voittanut viisi ja pelannut kerran tasan. Realin saldo puolestaan kuudesta pelistä on 3-2-1. 11 pisteellä Los Blancos on La Ligassa tällä hetkellä viidentenä.

Viime vuonnahan Santiago Bernabeulla ottelu päättyi Blaugranan 0-3 vierasvoittoon. Ottelussa häikäisevästi pelannut Ronaldinho sai kotiyleisöltä standing ovationin, mikä ei ole vierasjoukkeen pelaajille todellakaan mitään arkipäivää Realin pyhätössä.
Joukkueiden kenraalit menivät mukavasti ristiin. Barcelona kävi ottamassa Stalingrad Bridgellä kuokkaan Chelsealta 1-0, kun taas Real kävi kaatamassa Steua Bukarestin vieraissa 1-4. Varsinkin Barcelonan esitys tiistaina oli harvinaisen kehno.

Realilta sivussa on ainakin kahden keltaisen takia Ronaldo, kun taas Barcasta keskiviikkona kolhuja saaneen Puyolin pelaaminen on yhä epävarmaa.

Mielenkiintoista on myös nähdä vieläkö Islannin Gudjohnsenille löytyy luottoa. Mies on pelannut muutaman vaisun pelin putkeen Barcan kärjessä. Saviola toisi ainakin nopeutta hyökkäyksiin, mutta kenties Rijkaard päätyy nostamaan Ronaldinhon pois perinteiseltä vasemmalta paikalta ja iskee kolmikon Messi-Giuly-Ronaldinhon pyörimään hyökkäykseen ja vaihtamaan keskenään paikkojaan. Tällä kannalla on myös vahvasti espanjalainen Sport.

Viime vuoden uusintaan en usko. Veikataan ympäripyöreästi Barcan tappiosarakkeen näyttävän klassikonkin jälkeen yhä nollaa. Risti tai kakkonen siis.