Siesta on takana ja on aika herätellä tämä blogi henkiin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

NBA:ssa Boston Celtics hamuaa vahvasti itselleen itäisen konferenssin piikkipaikkaa. Alkukesästä rinkiin liittyi Seattlen Ray Allen ja nyt seura rohmusi itselleen Timberwolvesin Kevin Garnettin.

Halvalla KG ei Minnesotasta lähtenyt. Bostonista toiseen suuntaan matkaavat Ryan Gomes, Gerald Green, Al Jefferson, Theo Ratliff, Sebastian Telfair, pari ensimmäisen kierroksen varausvuoroa ja tukku kahisevaa.

 

Käytännössä Boston kauppasi tulevaisuutensa kahden tai kolmen vuoden mahdolliseen menestykseen. Joukkue rakentuu todella vahvasti Paul Pierce-Garnett-Allen –kolmikon varaan, pointin tontilla häärivän Rajon Rondon ja sentteri Kendick Perkins häärätessä sivuosissa.

 

Palaako entisaikojen glooria takaisin Bostoniin tällä kolmikolla? Tuskin. Allen on 32, Pierce 29 ja Garnett 31 vuotta. Realistisesti ajateltuna tämä trio on tehokkaimmillaan seuraavat kolme vuotta. On mielenkiintoista nähdä, kuinka kolme huippuyksilöä jaksavat jakaa palloa keskenään.

 

Toisaalta pelaajien halu laittaa joukkueen etu oman edun edelle voi olla suuri Bostonissa. Kaikki kolme ovat tähtikategorian pelaajia, joilla on kaapit täynnä henkilökohtaisia palkintoja, mutta kenellekään ei ole yhtään mestaruutta. Hauska kuriositeettina yksikään heistä ei pelannut viime kaudella pudotuspeleissä.

 

Idän ankean nykytilanteen takia Boston voi olla periaatteessa jo tulevalla kaudella finaalitason joukkue. Veihän LeBron Cavaliersin tämän vuoden finaaleihin käytännössä yksinään. Lännen huippujen asettuessa vastaan Boston tulee olemaan silti suuressa altavastaajan roolissa. Sentteri- ja pointtiosasto ei yksinkertaisesti tule riittämään Spursin ja Sunsin kaltaisia joukkueita vastaan.

Lisäksi Celticsin pelaajamateriaali on kovin kapea. Vapailla markkinoillakin on PG:n paikalle enää tarjolla parhaimmillaan Earl Boykinsin ja Jeff McInnisin kaltaisia pelureita.

 

Vaikka Bostonin parin vuoden aikana menestykseen –kampanja epäonnistuisikin, täytyy kunnioittaa johdon yritystä tehdä jotain vallitsevalle tilanteelle. Perinteikkään urheilukaupungin sisällä Celtics on jäänyt viime vuosina pahasti kirouksensa karistaneen Red Soxin ja Super Bowl –rohmu Patriotsin varjoon. Ehkä myös kaupungin kiekkojoukkue voisi ottaa mallia Celticsistä yrittämällä edes vähän.