Osakan MM-kisoissa on ensimmäinen kisaviikonloppu takana ja suomalaisten esitykset ovat olleet vielä odotettua huonompia. Oikeastaan naisten seipään SE-tulosta sivunnut Minna Nikkanen on ainoa, jonka voidaan sanoa onnistuneen edes omaan tasoonsa nähden.

Yhden asian suomalaiset sentään osaavat, selittämisen. Koko Suomen uusi unelmavävy Franz Kruger valitteli uutta paitaa, Ilona Rantaa vaivasivat migreenioireet, Oskari Frösen valitteli kovasti paistavaa aurinkoa ja Johanna Manninen panikoi itsensä pihalle kahdella varaslähdöllä.

Keneltäkään tuosta nelikosta en oikeastaan Krugeria lukuun ottamatta odottanut edes mitään. Kiekkojässikkäkin näyttää oppineen nopeasti paikallisille tavoille. Kovassa paikassa puntti tutisee ja sitten selitellään siihen malliin, että kotikatsomoissakin hävettää.

Toisessa ääripäässä ovat Tyson Gayn kaltaiset urheilijat. Mies nosti itsensä omatoimisesti ennakkosuosikiksi satasen finaalia edeltäneessä lehdistötilaisuudessa, vaikka lähes kaikki liputtivat ME-mies Asafa Powellin voiton puolesta. Finaalissa Gay lunasti sanansa ja pyyhki jamaikalaisella lattiaa vieden maailmanmestaruuden selkeästi.

Kannattaa vilkaista myös entisen pikajuna Michael Johnsonin kolumni BBC:n sivuilta. Johnson toteaa tylysti, että Powellista ei ole tällä hetkellä kovien kisojen voittajaksi, koska miehen henkiset ominaisuudet eivät ole riittävällä tasolla.