Youtube on oikeasti aivan mahtava palvelu, johon saa tuhlattua uskomattoman määrän aikaa. Tänään selaillessani vastaan tuli vuoden 1994 Stanley Cup -finaalien kuudennen ottelun rankkari, jossa New York Rangersin Mike Richter torjui Vancouver Canucksin Pavel Buren yrityksen. Rangers voitti tuon ja haki arvokkaan toisen vierasvoiton ottelusarjassa, joka lopulta vasta ratkesi seitsemännessä pelissä Rangersin eduksi.

On oikeasti huvittavaa, miten joitain asioita voi muistaa näinkin hyvin. Muistan kuinka katsoin 9-vuotiaana peliä MTV3:ltä. Olin herännyt aamuyöstä katsomaan peliä ja söin juuri aamupalaa, kun tuo rankkari tuli. Pentti Lindegren ei ehkä aivan yhtä kovasti hehkuttanut kuin hänen kollegansa rapakon takana, mutta muistan silti kuinka iloinen olin Richterin torjuttua vedon.

New York Rangersin vuoden 1994 mestaruusjoukkue on muutenkin aina ollut yksi suosikeistani. Se oli joukkue, josta ei johtajuutta ja kokemusta puuttunut. Omalla esimerkillään johtanut Kevin Lowe, viimeisenä ilman kypärää viilettänyt ja seitsemännen finaalin viimeisen aloituksen kauhonut Craig McTavish, Suomen oma Esa Tikkanen sekä tietysti kipparien kippari Mark Messier.

Tikin nimmarilla varustettu Rangers-kortti taitaa tuolta keväältä olla vieläkin tallessa. Se oli kova juttu silloin.