Naurettavat ongelmat nettiyhteyksien kanssa ovat nyt toivottavasti lopullisesti ohi...

Valioliigassa pitkään jatkunut huhuilu Boltonin ex-manageri Sam Allardycen siirtymisestä Newcastleen sai tänään varmistuksen, kun "Big Sam" allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen harakoiden kanssa. Allardyce teki kahdeksan vuotta erinomaista työtä Boltonissa ja iso kiitos Wanderers-leirin Uefa cup-paikasta kuuluu nimenomaan Allardycelle. Moni onkin veikannut Boltonin alamäen alkavan pätevän managerin jätettyä seuran huhtikuun lopussa.

BBC:n haastattelussa Allardyce totesi Newcastlen puikkoihin astumisen olevan hänen uransa suurin haaste ja siinä mies epäilemättä on oikeassa. Perinteikäs pohjoisen seura on kyntänyt enemmän ja vähemmän jo vuosikymmenien ajan. Kuvaavaa on, että St. James' Parkilla on viimeksi nosteltu merkittävää kotimaista pokaalia vuonna 1955, jolloin joukkue voitti FA Cupin.

Newcastlen pari viimeistä vuotta ovat olleet johtoa myöten melkoista sekoilua. Seuraikoni Alan Shearerin lyötyä nappikset naulaan joukkue ajautui entistä pahemmalle tuuliajolle.Seura on viime vuosina ollut toistuvasti esillä negatiivisten ja ei-pelillisten asioiden takia: Michael Owenin loukkaantumiskierre, Bowyerin&Dyerin keskinäinen tappelu kentällä, manageri Glenn Roederin kyvyttömyys johtaa joukkuettaan jne. Listaa voisi jatkaa vielä pitkälle.

Toivoton tapaus Newcastle ei kuitenkaan ole. Perinteisellä seuralla on uskollinen kannattajakunta (joka ei hylkää omiaan Wiganin fanien tavoin), Obafemi Martinsin kaltaisia nuoria kykyjä ja nyt myös erinomainen manageri peräsimessä. Vielä kun seura onnistuisi välttämään uskomattomat loukkaantumiskierteet, jotka ovat muodostuneet lähes jokavuotisiksi riesoiksi.