Lappeenrannan Namika hävisi tänään ToPolle tylysti 100-72. Muutama tappio ei estä pudotuspeleihin pääsemistä, eikä edes kotiedun saamista, mutta joukkueen kannalta rivien olisi hyvä vähitellen tiivistyä.

Assie sai kenkää, Hunter tuli, Beyestä ei ole havaintoja ja tänään joukkue ilmoitti ottavansa testiin nuoren kroatialaisen Dino Ercegin. Vähemmästäkin tuntuu, että pakka on pahasti sekaisin.

Monen silmään Namika näyttää muukalaislegioonalta, jolla ei ole Lappeenrannan kanssa mitään muuta tekemistä kuin nimi. Näin ehkä onkin, mutta mitkä ovat vaihtoehdot? Lappeenrannan korisperinteet eivät ole samanlaiset kuin esimerkiksi Kotkassa, jossa oma juniorityö tuottaa liigakelpoisia pelaajia. Vastaavasti isomman budjetin omaavat ToPo ja Honka haalivat parhaat suomalaiset riveihinsä.
Mitä jää jäljelle? Lappeenrannalla ei ole muita vaihtoehtoa kuin hankkia lauma ulkomaalaisvahvistuksia, mikäli pantteri halutaan keväällä nähdä kolmannen kerran Urheilutalolla.

Oma syynsä varmasti on myös Mika Turusella, jonka maine, meriiteistä huolimatta, ei ole Lappeenrannan ulkopuolella kovin mairitteleva. Tästä kertoo karua kieltä se, että edes tuplamestaruus,cup-voitto ja yllättävän hyvin menneet europelit eivät ole riittäneet vuoden valmentaja -titteliin. 
Turunen on osittain luonut itse huonon imagonsa. Namikan pelaajien juhliessa ensimmäistä mestaruuttaan Turunen vain istui ja näytti maansa myyneeltä. Myöhemmin syyn sanottiin olleen totaalisessa burn outissa. Muutenkin Turusesta välittyy median kautta kuva jurottavasta ja vaikeasti lähestyttävästä miehestä.

Olipa se sitten Turunen, liian nopeasti paljon saavuttanut joukkue tai joku muu syy, fakta on, että Lappeenranta ei vedä puoleensa hyviä suomalaisia pelaajia. Vastaesimerkkinä Joensuun Kataja on pystynyt haalimaan riveihinsä Jyri Lehtosen ja Petri Virtasen kaltaisia maajoukkuetason pelaajia. Molemmissa kaupungeissa on yliopisto. Lappeenranta on parempien yhteyksien päässä muista pelipaikkakunnista ja Helsingistä, mutta jostain syystä Etelä-Karjala ei tunnu vain kiinnostavan.

Ehkä 204-senttisestä europelurista on tuomaan tarvittavaa voimaa levypallo- ja korinalusvääntöihin. Sekin olisi jo yksi askel eteenpäin.