Rugbyn vuoden 2007 Six Nations pärähtää käyntiin huomenna lauantaina. 15 ottelun paketista odotetetaan aikaisempin vuosien tapaan jälleen tasaista vääntöä. Brittimedia on nostanut vahvasti suosikiksi Irlantia, jonka edellisestä Six Nations -mestaruudesta on jo vierähtänyt 22 vuotta. Viime vuonnahan Irlanti osoitti potentiaaliaan kaappaamalla Triple Crownin (eli voitti kaikki sumusaarten muut joukkueet). Nyt Irlannin uskotaan yltävän jopa Grand Slamiin eli viiteen voittoon viidessä ottelussa.

Piste-erolla mestaruuden Irlannin edestä viime vuonna kaapannut Ranska tulee olemaan myös vahva suosikki. Syksyllä World Cupia isännöivä Ranska hävisi viime vuoden Six Nationions -turnauksessa vain Skotlanille. Enemmän kysymysmerkkejä heitti ilmaan kuitenkin Les Bleusin syksyn murskatappiot Uudelle-Seelannille ja 27-26 -häviö Argentiinalle.

Italia tullee olemaan jälleen heittopussi, jolla ei ole paljoa jakoa. Myöskään Skotlannin menestykseen en jaksa uskoa, vaikka skotit viime vuonna yllättivätkin Englannin ja Ranskan. Walesilla puolestaan on kasassa nuori ja lahjakas joukkue, joka on kypsymässä potentiaaliseksi menestyjäksi.

Ehkä kaikista suurin kysymysmerkki on hallitseva maailmanmestari Englanti. Mestarijoukkueesta moni pelaaja on sittemmin lopettanut (mm. kapteeni Martin Johnson). Sittemmin Englanti on saanut kasattua rivejään ja erityisesti joukkueen hyökkäysvoima pärjää vertailussa minkä tahansa maan kanssa. Viime vuoden lopun kahdeksan tappiota yhdeksessä ottelussa aiheuttivat kuitenkin päävalmentaja Andy Robinsonin eroamisen ja Englannin tippumisen pois Six Nationsin ennakkosuosikeista.

Heitän loppuun vielä oman veikkaukseni tämän vuoden loppujärjestyksestä, saapahan taas jälkikäteen nauraa.

373356.jpg